Postarea lui Azorel – planuri pentru Anul Nou

Salut. 

Sunt Azorel, un patruped la fel ca oricare altul. Mă rog – eu sunt mai puțin timid, pentru că așa cum vedeți – am decis să-mi împărtașesc gândurile cu voi.

A venit Anul Nou – și la fel ca voi oamenii, mi-am propus și eu anumite lucruri pentru anul acesta. Sper doar ca bipezii ce locuiesc cu mine să nu mă mai încurce…

Anul acesta mi-am propus să fiu cea mai bună versiune a mea de până acum. În fond, niciodată nu e prea târziu să te îmbunătățești.

Pe lista mea scurtă am urmatorul plan:

  • Să fac exerciții mai multe. Măcar 30 minute pe zi afară – nu doar stat în casă
  • Fără gustări nesănatoase. Fără dulciuri, fără fructe ce pot fermenta, fără mâncare de la oameni(ciorbe, pâine, condimente, etc.). Burtica mea nu funcționeaza la fel ca cea a oamenilor și de aceea mâncarea lor nu imi face deloc bine. E greu să mă abțin, dar voi face tot posibilulul să mă rezum la recompense pentru câini.
  • Voi încerca sa manânc hrană speciala pentru câini, de preferat fără cereale. Voi strânge bani și voi cumpăra mai des mâncare umedă de calitate, cu multă carne proaspătă. Bobițele sunt comode, dar hrana umedă e mai gustoasă și are avantaje în plus pentru sănătate. Puiul cu orez sunt foarte bune, dar parcă mi-ar trebui și niște vitamine și alte ingrediente sănătoase ce se găsesc în hrana de calitate, specială pentru cătei. Și pentru că am recunoscut deja că nu sunt timid, vă spun direct – mâncarea Lily’s Kitchen de la Perfect Pet e ideală pentru planul meu
  • Mi-as îmbunătăți și igiena. Nu prea îmi place periatul, dar anul acesta promit că voi sta mai cuminte atunci când oamenii mă vor ajuta cu asta. Aș vrea ca de 1-2 ori pe săptămână să fiu periat și acasă, iar la salon pentru tuns și spălat să merg odată la 2-3 luni cel mult, nu doar când este sărbătoare. Nu îmi place deloc să fiu tuns “periuță” când ajung acolo cu blana foarte încurcată, neîngrijită de câteva luni
  • Dintii.. mie sincer nu prea imi pasă de spălatul lor, dar am observat că oamenii se cam strâmbă atunci când vreau să îi pup. Îmi place foarte mult să îi ling pe nasuc, așa că sper să mă spele pe dinți măcar de 1-2 ori pe săptămână, cu pastă specială pentru căței, pe care o pot înghiți (pasta pentru oameni nu e gustoasă deloc!). Poate așa nu se vor mai strâmba când îi pup și mă vor lăsa să o fac mai des. Dacă treaba cu spălatul nu e suficientă, parcă aș accepta și un detartraj – mai ales că nu aș vrea să rămân știrb în timp, din cauza tartrului.
  • Sigur – aș vrea să fiu cât mai săntătos, ca să trăiesc 100 ani cu oamenii mei. Mi-am propus să merg la medicul veterinar oricând nu mă simt bine, pentru ca să scap mai repede de probleme. În trecut am tot amânat, dar când am ajuns la doctor am aflat că era mai simplu și ieftin dacă mă tratam din timp. Am fost cam nătăfleț, dar anul acesta, „gata cu comoditatea”.
  • Mi-ar plăcea să învăț și să cânt la pian, dar cred că nu aș impresiona pe nimeni cu asta. Cred că oamenii mei apreciează mult mai mult când le aduc înapoi mingea dacă o aruncă! Sper doar să își dea seama că ei sunt foarte importanți pentru mine și că m-aș opri din orice altceva ca să le fac moftul acesta. Numai să ma incerce mai des…

V-aș povesti mai multe, dar mai avem timp și altă dată. Acum trebuie sa ies afară și să-mi fac cele 30 minute de sport. Sper ca lista mea să vă inspire pentru ca și voi să trăiți mai sănătos anul acesta.

Va pup pe năsuc!

Azorel.