Job cu training: Ajutor frizerie / Spălător câini

Daca îți dorești să înveți mesaria de Frizer Canin – acesta este un bun prim pas. Articolul explică detailiat care sunt pașii trainingului și îți permite să aplici pentru acest job în cadrul Perfect Pet.

Perfect Pet este cea mai populară destinație pentru tunsul și spălatul cățeilor – așa că suntem foarte des în căutarea unor noi colegi ce ne vor ajuta să ținem pasul cu numărul de solicitari ce crește de la an la an.

Spalatorul de caini/ajutorul frizerilor este persoana ce ofera suport colegilor cu experienta. Au ajuns „frizeri cu experienta” după mii de caini cosmetizati si ani de lucru – asa ca pot deja sa „predea” cuiva incepator ștafeta pentru unele operatiuni mai simple.

Spalatorul de caini invata treptat lucrurile necesare cosmetizarii cainilor. Pasii trainingului sunt:

 • curatenia in sala de frizerie, sterilizarea echipamentelor, pregatirea produselor cosmetice pentru utilizarea in decursul zilei
 • ajutatul frizerilor atunci cand au caini agitati, uscatul unor caini dupa baie, spalatul cainilor
 • cosmetizarea cainilor ce ne viziteaza pentru pachete strict cu spalat / taiat unghii(gherute) / curatat urechi
 • mici retusuri, tuns igienic (scurt, fara model – caini „de curte” la care se solicita astfel de tuns)
 • in final – tunsul complet, cu model.

Intre prima zi de lucru si prima tunsoare fara sa ai nevoie de nici un ajutor vor trece 9-12 luni. In tot timpul acesta vei castiga un salariu, vei avea contract de munca si toate  beneficiile de angajat. Poti intelege ca efortul nostru si investitia facuta in traingul tau este una considerabila – asa ca si asteptarile sunt ca tu sa fi o persoana harnica si dedicata.

Ce e cool la acest job? Avem o lista:

 • inveti o meserie si esti platit(a) pentru asta din prima zi. Persoanele de la care o inveti au experienta foarte buna iar mediul este unul foarte bine organizat.
 • interactionezi cu multi catei – care fie sunt foarte frumosi de la inceput, fie vei lua parte la infrumusetarea lor. Cateii ce vin intr-o stare foarte proasta sunt rari dar implicarea in ameliorarea situatiei lor iti ofera o satisfactie ce rar poate fi obtinuta la alt tip de job
 • job-ul iti asigura o dezvoltare certa si castiguri din ce in ce mai mari
 • interactionezi cu proprietari de animale ce isi iubesc patrupezii, ce investesc in bunastarea lor si pe care ii vei face fericiti cu munca ta

Aspecte negative? Avem o lista pentru asta si te rugam sa o citesti cu atentie:

 • Cel mai important: o mare parte din catei nu aprecieaza spalatul, uscatul si tunsul atat pe cat am dori. Oricat de frumos ai vorbi cu ei – se vor agita, nu vor sta cum vrei tu si te vor considera „inamicul lor” intr-o oarecare masura. Vezi aici un clip de pe Youtube cu un caine agresiv. Nu vei interactiona ca si incepator cu astfel de caini – dar ei exista si vei avea de-a face cu ei in timp.
 • ai nevoie de rabdare si chiar daca e un job din care in final se castiga bine – nu vei putea face asta doar pentru bani. Gandeste-te ca este o difereinta mare intre „imi plac copii” si „vreau sa fiu supraveghetoare la locul de joaca din Mall”. Asa si aici – daca iti plac cainii – nu inseamna ca asta va fi suficient ca sa faci fata agitatiei din momentul uscatului/spalatului/tunsului/etc.
 • stai mult in picioare – in perioadele aglomerate aproape intreg programul (care este de 8h/zi)

Candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • au experienta in interactiunea cu animalele de companie (macar sa fi avut caini acasa). Orice experienta suplimentara reprezinta evident un avantaj.
 • vor sa invete meseria de Frizer Canin – si fac o prioritate din asta – ex. sunt disponibili pentru lucrul in weekend (exista libere in timpul saptamanii)
 • au conditie fizica buna si pot lucra mult timp in picioare
 • au citit acest articol cu atentie, au inteles avantajele si dezavantajele specifice jobului, iar in cazul unei discutii pentru angajare nu vor fi luati prin surprindere de   anumite informatii ce sunt deja specificate mai sus.

Crezi ca e jobul perfect pentru tine? Urmatorul pas e sa aplici aici.

Esti deja Frizer Canin cu experienta dar ti-ai dori sa lucrezi intr-un mediu mai bine organizat, unde exista clienti multi pe durata intregului an? Aplica aici si te vom contacta pentru a-ti prezenta toate beneficiile pe care le ai ca si membru al echipei Perfect Pet.