WildWash – Sampoane naturale – pasul urmatorul

In culisele „spălătoriei de căței”, am avut intotdeauna dorinta sa fim din ce in ce mai buni. Mai buni cu proprietarii, mai buni cu micii necuvantatori mai buni cu oamenii cu care lucram si chiar cu mediul inconjurator.

Care este unul din cele mai importante elemente, ce influenteaza toate „părțile” de mai sus? Samponul.

De cand a fost lansat Perfect Pet am dorit sa folosim produse de calitate cat mai buna. Samponul a primit atentie speciala deoarece este produsul cosmetic care „atinge” aproape fiecare patruped ce ne calca pragul. Am testat mai multe marci disponibile pe piata cat si din afara tarii si in urma cu peste 5 ani am ales Animology – sampoane fabricate in Marea Britanie, pe care de atunci le-am achizitionat direct de la producator – nefiind disponibile in Romania. Sunt sampoane folosite de echipe de concurs, populare in zeci tari si cu rezultate exceptionale (caini curati, clatire usoara, alergii in cazuri extrem de rare). Suntem mandri de alegerea noastra si suntem convinsi ca parte din succesul nostru s-a datorat alegerii produselor potrivite la momentul potrivit.

Peste 5 ani au trecut de atunci, iar timpul pentru a evolua a sosit. Odata cu experienta si volumul de clienti mult crescut am descoperit situatii nebanuite in trecut:

  • Clienti ce doresc spalarea deasa a cateilor. Recomandam spalarea cainilor mici odata pe luna sau mai rar. Odata la 2 saptamani e extrem si daca se intampla des, refuzam efectuarea serviciului. Odata pe saptamana se poate trece odata cu vederea, dar a doua oara sigur nu acceptam.
  • Frizeri cu maini iritate. Statul cateva ore pe zi cu mainile in apa, in aerul feonului si in produse chimicale duce la iritatii foarte deranjante. Cremele nu ajuta in toate cazurile.
  • Poluare. Simtim ca avem responsabilitatea de a incerca sa nu aruncam sute sau mii de litri de produse chimicale „la scurgere”. Fiecare frizer Perfect Pet foloseste zilnic sampon pentru caini echivalent cu ceea ce folosesc cateva zeci de oameni acasa.

Solutia pentru probleme de mai sus? Samponul natural.

Cu ce e mai bun samponul natural? In lipsa utilizarii ingredientelor chimicale, actiunea sa este mult mai blanda cu pielea/blana cateilor, cu mainile frizerilor si totodata cu mediul inconjurator.

Am revenit la teste si dupa 3 luni si peste 10 tipuri de sampoane testate am ales o marca noua „oficiala” pentru Perfect Pet: WildWash.

WILDWASH2

WildWash sunt sampoane fabricate in Marea Britanie pe baza unor retete dezvoltate cu ajutorul unui parfumier specializat pe retete naturale, recunoscut ca fiind intre primii 10 la nivel mondial. Toate produsele sunt fabricate manual, nu in fabrici cu totul tehnologizat. Puteti accesa o descriere detailiata a procesului de fabricatie, aici.

Ce am aflat din cele 3 luni de testare si din experienta altor frizeri ce utilizeaza deja aceasta marca:

  • cainii pot fi spalati mai des fara probleme de piele, fara iritatii (vom testa spalarea la 2 saptamani in cazuri justificate, dar nu vom spala saptamanal sub nici o forma)
  • mainile frizerilor s-au vindecat complet
  • anumiti caini cu probleme minore de piele au scapat de acestea (exista sortimente speciala pentru piele iritata si uscata)
  • mirosul natural de plante si fructe este exceptional
  • rezultatele nu sunt deloc inferioare sampoanelor anterioare – murdaria se curata foarte bine, blana alba se albeste cu samponul special pentru blana deschisa la culoare, etc
  • ne simtim mai ok, stiind ca am redus considerabil volumul de chimicale pe care il aruncam la „scurgere”

Investitia in aceasta noua alegere este considerabila – pretul acestor sampoane este dublu fata de cel anterior. Dar cateii, colegii si mediul inconjurator – o merita.

Noile sampoane sunt introduse treptat in saloanele noastre – in urmatoarele 1-2 luni urmand a fi folosite integral pentru toate pachetele de cosmetizare.

Produsele pot fi si achizitionate in magazinul nostru online. Exista 2 game – Wildwash PET – pentru uz casnic si WildWash PRO – sampoane concentrate pentru uz in saloane sau de catre alti profesionisti (participanti la concursuri, proprietari cu multi caini, samd). Puteti vedea produsele aici.

Mai multe informatii direct de la producator puteti vedea pe site-ul wildwash.co.uk.