De unde se trage „Bobiță” al tau?

Puppy mill” este termenul in engleza pentru „fermele de caini” – locuri in care cainii sunt crescuti in conditii uzual inumane, strict cu scopul de a se reproduce si a face pui pentru vanzari.

Multi din puii gasiti „pe Olx” sau la canisele care vand caini din mai mult de 1-2 rase, provin din astfel de ferme. Poate exista rare exceptii (cu „ferme” umane, unde adultii fac pui mai rar – nu odata la 6 luni, toata viata), dar mai nimeni nu are pui de vanzare din 5-10-20 rase diferiti, cu provenienta din surse „umane”.

Legenda spune ca multi din cainii din petshopurile autohtone provin din Ungaria, unde exista targuri de unde poti cumpara pui pe cateva zeci de euro/buc. Aceeasi legenda spune ca din cateva zeci de pui cumparati odata de vanzatorii autohtoni, doar o parte mai ajung in viata la destinatie – iar preturile mari din petshopuri sunt cum sunt pentru a acoperi pierderea cauzata de moartea unora din pui.

Incurajam adoptia cainilor din adaposturi sau achizitia de la crescatori ce ofera pedigree (document de provenienta), inregistrati la asociatia chinologica. Poate fi gratuit(adoptia) sau poate fi relativ scump(caine cu pedigree). „Super-afacere” la achizita unui caine „ultra mini toy teacup, cu parinti campioni dar fara documente” nu exista. Exista in schimb oameni fara scrupule, care mint si care isi castiga traiul direct sau indirect din tortura unor caini pusi la inmultit.

Linkul de mai jos este o cautare pe Google images pentru termenul „Puppy Mill”. Daca „Bobiță” al vostru a fost achizitionat de undeva unde se vindeau multi caini din multe rase, e foarte posibil ca parintii lui sa fi ramas intr-un astfel de „Puppy Mill”